Exerciţiu: CÎT DE MULT VALOREZ?

Este un exerciţiu util pentru a-i face pe participanţii la un curs să-şi pună întrebări despre ce este relevant în viaţă şi să înceapă să evalueze ce fac alţii pentru ei şi ce fac ei înşişi pentru ei.

Poate că v-aţi întîlnit adesea cu persoane care obişnuiesc să se plîngă – că nu au, că nu pot, că nu primesc, că nu beneficiază de oportunităţi, că ….

În orice grup există persoane care sînt mereu nemulţumite de ceea ce au, există persoane care se compară cu alţii doar la nivelul aspectelor materiale, există persoane care consideră că merită mai mult decît primesc, există persoane care îşi declară nevoia de independenţă – fără însă a accepta să-şi asume şi riscurile asociate, şamd.

Pornind de la aceste premise, vă propun un exerciţiu de identificare a valorii exterioare – o estimare a cît ne-au costat obiectele pe care le avem la un moment dat asupra noastră – cu mai multe variante – de la cea mai simplă (doar ceea ce avem pe noi: haine – eventual fără lenjeria intimă (!), încălţări şi accesorii), pînă la varianta cea mai extinsă – gen declaraţia de avere.

Exerciţiul nu trebuie să fie neapărat o ocazie de laudă în public cu ceea ce avem, ci mai degrabă un punct de pornire pentru a re-evalua ceea ce ne dă sau cere viaţa, în vederea asumării unor priorităţi.

Descrierea propriu-zisă a exerciţiului este în fişierul ataşat.

Philean_Cit valorez

Mult succes!

Numai bine,
Cristina

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria auto-cunoastere, Demetrae, training

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s