Iar o pildă …

Atitudinea este totul.” , spunea Charles Swindoll.
Iată o pildă, despre ce ne poate aduce o atitudine corectă faţă de ceea ce ni se întîmplă:

A fost odată un rege african, care avea un prieten foarte bun din copilărie. Acest prieten avea obiceiul ca, indiferent de situaţia în care se afla, fie ea bună sau rea, să spună mereu: “E foarte bine!
Într-o zi, regele şi prietenul său se aflau la vînătoare. Prietenul încărca şi pregătea armele pentru rege. Din greşeală, o armă s-a descărcat şi i-a retezat regelui buricul degetului mare de la mîna stîngă. Fără să fie impresionat de situaţie, prietenul a remarcat, ca de obicei: „E foarte bine!”. Regele, rănit şi urlînd de durere, a replicat: „Nu, nu e bine deloc!” şi a ordonat ca prietenul lui să fie aruncat în închisoare.
Peste ceva timp, regele vîna într-o zonă periculoasă. A fost capturat de un trib de canibali, care l-au dus în satul lor. L-au legat de un proţap şi se pregăteau să-l pună pe foc. Dar unul dintre canibali a observat că regele nu avea buricul degetului mare. Fiind superstiţioşi, canibalii aveau ca regulă să nu mănînce pe nimeni care nu era complet întreg. Aşa că l-au eliberat pe rege. La întoarcerea acasă, regele şi-a reamintit de întîmplarea de la vînătoare, cînd îşi pierduse o parte din deget şi, cuprins de remuşcări, a ordonat ca prietenul lui să fie eliberat din închisoare.
„Ai avut dreptate”, i-a spus prietenului proaspăt eliberat. „A fost foarte bine că mi-ai retezat buricul degetului.” şi a început să-i povestească păţania cu canibalii. Apoi îi spuse: „Îmi pare foarte rău că te-am trimis la închisoare atîta vreme. A fost urît din partea mea să fac acest lucru.”
„Nu-i adevărat“, a replicat prietenul, „Este foarte bine că m-ai închis!”.
„Ce vrei să spui cu asta, că este foarte bine?!? Cum poate fi bine să stai la închisoare?” Dar răspunsul îi deschise ochii: „Dacă n-aş fi fost în puşcărie, aş fi fost cu tine şi mie nu îmi lipseşte nici o bucăţică din corp.”

Morala: Indiferent în ce situaţie te afli, depinde de tine şi de atitudinea ta dacă situaţia este bună sau nu.

Iată şi citatele nelipsite despre atitudinea care ne poate face viaţa fericită:

Munca este fie o distracţie, fie o corvoadă. Depinde de atitudinea ta. Mie îmi place distracţia. (Colleen C. Barrett)

Cred că fiecare fiinţă umană are potenţialul de a se schimba, de a-şi transforma atitudinea, indiferent cît de dificilă este situaţia. (Dalai Lama)

Atitudinile sînt contagioase. Merită atitudinea ta să se contamineze cineva cu ea? (Dennis Mannering) 

Singura diferenţă între o zi bună şi o zi proastă este atitudinea ta. (Dennis S. Brown)

Nimic nu-l poate opri pe omul cu atitudinea mentală adecvată de la realizarea scopului său. Nimic de pe pămînt nu-l poate ajuta pe cel cu atitudinea mentală greşită. (E. Joseph Cossman) 

Eu prefer să văd partea plină a paharului. Şi am grijă ca perioadele în care nu o pot vedea să nu scape nesesizate,  pentru a vedea ce şi de ce le declanşează. De cele mai multe ori!

Ceea ce vă doresc şi vouă! Numai bine,
Cristina

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria auto-cunoastere, Imbunatatire, spiritualitate, viata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s