Cine crede că viața este ușoară?

Cine crede că viața este ușoară?

Se spune că timpul vindecă rănile. Că uitarea este o binecuvintare. Că optimistul îl contrazice pe pesimistul care crede că mai rău decît atît nu poate fi …
Important este ceea ce decide fiecare, cînd nu-i merge bine. Fie acceptă problemele ca pe niște riscuri inerente, ce trebuie depășite, fie se consideră parte a problemei și nu mai vede nici o ieșire din situația neplăcută.
Eu, pe propria piele, am decis la un moment dat că este cazul sa-mi asum și părțile pozitive, și pe cele negative, să-mi asum lipsa de perfecțiune și să le permit și celorlalți să greșească. În acel moment am devenit liberă, am renunțat să mă mai compar cu ceilalți și să-mi doresc să fiu ca ei, mi-am concentrat atenția și puterea pe găsirea de soluții pentru depășirea obstacolelor, iar uneori mi-am permis chiar să schimb direcția de mers, încercînd alte căi pentru a-mi satisface nevoia de progres.
Răul vine, riscuri există, la fel și surprizele neplăcute, incertitudinea, nesiguranța, compromisurile. Nu pot fi evitate. Trebuie însă luate ca o etapă a luptei, ca o parte componentă a vieții, nu ca un capăt de drum. Modul meu propriu de abordare a necazurilor este somnoterapia. L-am descoperit pe vremea cînd nu erau la modă meditația, psiho-terapia sau vestitele recomandări de tip self-help.
Mă bag în pat și mă acopăr cu totul, pentru a mă detașa complet de exterior. și nu mă mișc deloc, pînă adorm, Și dorm – am dormit și mai mult de 24 de ore încontinuu, pentru că trează nu m-aș fi suportat. Iar cînd mă trezesc, organismul meu odihnit și mintea mea golită de gîndurile negative sînt gata pregătite pentru acțiuni și soluții. Iar ziua de mîine sigur va fi mai bună – cînd o începi odihnit, deschis, cu energie și curaj.
Varianta cealaltă – în care nu te poți rupe de ce s-a întîmplat, în care nu-ți permiți să recunoști că ai greșit, în care aștepți să treacă timpul în speranța că lucrurile se vor îmbunătăți de la sine, nu este o alternativă pentru mine. Este o stare de non-combat care se poate prelungi pînă la blocarea completă în starea negativă – și de aici nu poți ajunge să ai un mîine mai bun, decît cu un impuls din exterior.
Să fim optimiști! Să ne cunoaștem forțele! Să ne dăm voie să greșim! Să jelim cînd este cazul, dar să găsim calea pentru a merge înainte! Și să nu uităm că mîine este o nouă zi, în care va fi mai bine!

Reclame

Scrie un comentariu

28 mai 2014 · 10:33 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s