Cine este de vină , de obicei, pentru o greșeală pe care ai făcut-o tu?

Întotdeauna este mai ușor să dai vina pe altcineva. Dacă salariul este mic, să înjurăm angajatorul, guvernul sau soarta. Dacă cineva are mai mult succes ca noi, să-i căutăm pilele, să-i invidiem norocul sau să-i găsim defectele. Dacă altul se simte prea bine, să-i dorim să fie ca restul. Dacă cineva greșește, precis cineva i-a pus bețe în roate. Sau anturajul a fost vinovat pentru deciziile luate, fără a fi fost de fapt intenționate.

Nu contează că nimeni nu te poate obliga să faci ceva, dacă nu vrei. Sau că nu este vina altora că asculți orice ți se spune și mai și crezi totul, fără să te gîndești măcar o clipă că fiecare are interesele lui, care nu întotdeauna coincid cu interesele tale.

Dar dacă ne-am gîndi că ce au cei pe care îi invidiem și că ce fac ei nu are legătură directă cu ce gîndim și putem face noi, tot așa cum ce avem și putem noi face nu depinde mai niciodată de ei?

Dar dacă nu ei sînt de vină pentru ceea ce ni se întîmplă nouă? Nu ar fi mai ușor să găsim niște soluții, în loc să așteptăm de cele mai multe ori ca alții să ia decizii în locul nostru sau să ne rezolve problemele?

PS Si nu mă gîndesc doar la cei cu credite în valută sau la cei care se simt continuu victime ale unor conspirații globale care îi vizează mereu doar pe ei.

Reclame

Un comentariu

Din categoria auto-cunoastere, egalitate de sanse

Un răspuns la „Cine este de vină , de obicei, pentru o greșeală pe care ai făcut-o tu?

  1. Și nu uita: „Hold yourself responsible for a higher standard than anybody expects of you. Never excuse yourself.” (Henry Ward Beecher)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s