Cum este să mergi la toaletă în dulap?

Iubesc la nebunie să călătoresc, pentru că de fiecare dată am ceva de văzut și de învățat.

Astăzi scriu despre cum este să mergi la toaletă în dulap!

Mai întîi, am vizitat un castel în Cehia, iar ghidul ne-a prezentat locul (cînd a deschis ușa – mascată de lambriurile pe pe perete, înăuntru era un spațiu paralelipipedic și arăta exact ca interiorul unui dulap din lemn, în care să încapă o persoană, care se putea așeza pe un scaun de tip tron) unde mergea într-un scop strict personal fiul împăratului Austriei – proprietarul castelului.

Apoi am fost la un hotel din Sinaia – acolo nu doar toaleta era în dulap, ci și dușul – de fapt un furtun care pleca de la instalația de la chiuvetă – iar pe jos era o scurgere în podea, deși nu toată apa pleca pe acolo. Dar istoria hotelului era grozavă, așa că, timp de cîteva zile, am experimentat toaleta din dulap.

O experiență similară am avut într-un hotel din centrul vechi al orașului Ghent – oraș superb, hotel super – cu mult fier forjat, vitralii, stucco, dar … cu toaleta în dulap. Și dușul separat, într-o debara! Așa că, în grabă, nu întotdeauna nimeream în locul dorit, în fapt de cîteva ori a trebuit să schimb prioritățile înainte de a vizita dulapul și debaraua!

Ce importante și ce rezistente sînt obiceiurile noastre! Doar cine intră în tunelul timpului își dă seama de efemeritatea lucrurilor care nouă ni se par astăzi „normale” și „permanente”!

memorie

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria amintiri, Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s