Urăsc incompetența, impostura și amatorismul!

opinia publica

Urăsc incompetența, impostura și amatorismul, indiferent de domeniul în care se manifestă!
Violul în grup care a oripilat pe (aproape) toată lumea a dus la o discuție la Realitatea TV, aseară.

Fosta doamnă Năstase spunea că bărbații adevărați protejează femeile. Eu spun că oamenii, fie ei bărbați sau femei, trebuie să se poate cu respect și fără să atace demnitatea celorlate persoane din societate. Ideea de protecție mă duce automat cu gîndul la societatea evului mediu, cînd conducătorii locali erau numiți „protectori”, iar ceea ce făceau pentru a-i proteja pe cei din zona lor nu excludea violul, în anumite situații.

Domnul cu sesizarea trimisă la Parchet și la Inspecția judiciară (îmi pare rău, dar îmi scapă numele lui acum!), anunța o petiție contra violului și invita femeile cunoscute în mediul public să o semneze – de parcă violul este o problemă socială care poate fi rezolvată doar de femei!

Un distins psiholog spunea de rolul religiei în mediul rural, care ar fi singura în măsură să readucă moralitatea și demnitatea omului! Religia! Tocmai cea care definește și redefinește rolul femeii – de subordonare față de bărbat!

O doamnă psiholog și o persoană care se crede „moderator” insistau pentru castrarea chimică și pentru dreptatea făcută după dorințele mulțimii, dacă dreptatea așteptată de la justiție nu este considerată suficientă de public.

Iar azi ascultam la radio cum o delegație trimisă de la București la Vaslui (de la Ministerul de Interne) propunea să se facă o campanie de educare, pentru a se renunța la autostop! Cu alte cuvinte, victima violului a fost declarată apriori vinovată pentru că s-a urcat în mașina unui cunoscut, ceea ce pare că a echivalat cu acordul pentru un viol în grup!

Oameni buni, cuvintele dor la fel de mult ca faptele! Iar repetate, ele pot constitui o formă de tortură continuă în societate. Cum de am ajuns la asemenea nivel de civilizație, în care chiar cei „luminați”, chemați să dea exemplu și direcție celor mai puțin educați, spun și propun astfel de enormități?

Știu sigur că mai există ceva bun simț, ceva iubire, ceva empatie în noi! Cred că este timpul să le manifestăm mai vizibil! Cred că trebuie să luptăm cu răutatea celorlalți – prin exemplul nostru bun și prin iubirea aproapelui nevinovat.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Imbunatatire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s