Cînd viața îți dă lămîi, gîndește-te cum să-i bucuri pe oameni, vînzîndu-le suc de portocale!

WTF-Signs025

Fiecare le știe pe ale lui – oarecum – ce probleme are, ce pasiuni are, ce-i face bine și ce nu. Dar mulți cred că știu la fel de bine ce vor alții. Nici nu-i mai întreabă, că oricum nu-i interesează și, chiar dacă i-ar întreba, oricum ar crede că tot ei știu mai bine despre ce este vorba.

Așa se întîmplă la doctor – auto-medicația nu este bună, dar, pentru aceleași simptome, primești atîtea tratamente cîți medici consulți.

La cumpărături – la fel. Nu contează ce vrei sau ce ceri, sfaturile primite fără a le cere au în vedere fel de fel de alte produse în plus, pe principiul auzit deunăzi la piață: „Fraierește-l cînd îl prinzi, că a doua oară nu-l mai vezi.”.

 Sau acasă – copiii îi întreabă pe părinți: „De ce?”, iar răspunsul este „Pentru că știu eu mai bine!”.

Am citit mai demult un sfat, pe care l-am ținut minte (în spiritul lui, nu în formularea autorului). Ideea era că atunci cînd ai ceva de spus, să te referi la tine – la experiența ta, la ceea ce știi sau ți s-a întîmplat ție, nu să-i dai ca exemplu pe alții, pentru că nu ai de unde știi ce s-a petrecut cu ei în realitate. Nu poți ști decît ceea ce ai văzut sau ai priceput, dar nu ceea ce au simțit sau au trăit de fapt alții.

Cam așa și cu lămîile și portocalele. Lămîile au altă culoare, alt miros, alt gust decît portocalele, dar pînă la urma urmei tot citrice sînt, deci pare că este suficient să o cunoști pe una, ca să știi ce este cu cealaltă. Exact ca la oameni, nu-i așa?

Reclame

Scrie un comentariu

22 Februarie 2016 · 6:39 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s