Atenție la ce ne dorim în viață!

noroc+.jpg

Despre așteptările nerealiste am tot scris.

Mulți recomandă să ne impunem obiective pe care să le urmărim cu orice preț, să fim competitivi, să luptăm, să nu ne mulțumim cu puțin, să ne auto-depășim mereu, să nu renunțăm niciodată.

N-aș avea nimic împotriva acestor recomandări, dar ar trebui să se spună mereu că orice monedă are două fețe și că pentru orice decizie luată există nenumărate altele la care trebuie să renunțăm.

Extremele, bineînțeles, ar trebui să se excludă. A trăi complet rupt de realitate sau a urmări constant și cu frenezie un singur lucru în viață intră în domeniul comportamentelor cu implicații patologice, de aceea un oarecare echilibru este necesar întotdeauna. Echilibru nu înseamnă neapărat adoptarea unei medii sau a face lucrurile cu jumătate de măsură, ci auto-cunoaștere și adaptare continuă a așteptărilor față de viața noastră.

Cine vrea doar ce este mai bun, indiferent de moment, de situație și de posibilități, va obține doar parțial ce-și dorește. Totuși, cine-și prevede cel mai negru viitor cu putință, cam pe acolo va ajunge.

Ce-ar fi însă dacă cei care ne recomandă cu îndîrjire să ne stabilim obiective pe termen lung să ne propună în același timp opțiunea de a nu ne alege tot timpul și în orice domeniu obiective SMART, ci să ne putem stabili obiective calitative? Eu așa trăiesc în ultima vreme – avînd obiective calitative în viață.

Voi ce obiective aveți?

 

Un comentariu

7 martie 2016 · 2:24 PM

Un răspuns la „Atenție la ce ne dorim în viață!

  1. Frumos articol.
    Principalul meu obiectiv este sa trec blogul meu pe un domeniu .ro si un host nou .. si sa depasesc luna trecuta la vizualizari.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.