Eu sînt mic și nu pot să fac nimic!

De ce credem oare că ar trebui ca noi, oamenii care nu ieșim cu nimic în evidență în afara micii noastre lumi – construite din familie, prieteni, colegi, vecini și alți cîțiva cunoscuți, să facem neapărat doar lucruri mărețe? De ce nu ne-am mulțumi cu o viață plină de lucruri mici, pe măsura puterilor noastre, dar pline de semnificații pentru noi și pentru cei care ne înconjoară?

Am citit o pildă – o pun aici și pentru voi:

Povestea stelelor de mare

Un băiețel alerga de zor în susul și în josul unei plaje, aruncînd în grabă înapoi în apă stelele de mare, aduse de valuri la mal, înainte ca acestea să moară. Un bătrîn s-a apropiat de el și l-a întrebat sceptic: „Crezi că efortul tău are vreo importanță? Valurile nu se opresc niciodată, iar stelele de mare vor muri oricum cînd vei pleca tu de aici.” Băiatul s-a oprit o clipă, pentru a privi în sus, cu un licăr entuziast în ochii lui naivi de copil și i-a răspuns: „Este important pentru această stea de mare!”, în timp ce a mai cules una de pe mal și a aruncat-o înapoi în mare.

Viața este complexă, lumea este mare, știința are încă multe de descoperit, dar tot nu este posibil ca toți oamenii să fie peste medie, pentru că atunci media nu și-ar mai avea rostul! Există pentru fiecare, acolo unde ne aflăm, indiferent de înălțimea, importanța sau vizibilitatea poziției noastre în societate, imense  posibilități pentru a face bine, cu gîndul, cu fapta, cu vorba, cu voința, cu zîmbetul sau cu inima noastră. Iar multe fapte bune mici se adună, zi de zi, om de om, pînă acoperă mare parte din lume.

Așa că eu cred că și micile fapte bune au valoarea lor și sînt importante pentru cineva, oricît de insignifiante ar putea părea altora, prin comparație cu ceea ce se vede în media sau se dă ca exemplu în spațiul public.

Voi ce ziceți?

complex.jpg

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria alegeri, auto-cunoastere, dezvoltare personală, Imbunatatire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s