Comentarii despe comentarii pe FB

Ieri citeam ce mai spun oamenii pe FB.

Cineva (o femeie) zicea că nu va protesta niciodată pentru a o apăra pe Clotilde Armand – pornind de la idei gen „salamul cu soia”, „să nu ne vindem țara” și „originea dacă” (pentru că ceva sînge de roman probabil că are și doamna franțuzoaică, așa că a trecut rapid la perioada contemporană, pentru a aminti doar acuzațiile că a furat singură banii în afacerea Bechtel!).

Altcineva îi răspunde (cu mult bun simț și cu măsură) că poziția ei este un simptom clar de xenofobie.

Iar comentariul femeii a fost de-a dreptul aiuristico-antilogico-intoleranto-comic, dacă nu unul cuasi-simptomatic pentru românul necultivat, arțăgos și incapabil să se abțină atunci cînd se lansează într-o șarjă fără obiect și fără cap! Îi răspunde deci omului (român sadea, după nume!) care îi spusese că dă semne de xenofobie, că nu prin înjurături o va convinge să-și schimbe părerea și că limbajul de mahala nu ar trebuie să fie o armă într-o dispută.

Acum, ori nu știe ce înseamnă xenofob, dar cînd nu știi, poți întreba, poți accesa un dicționar, poți căuta să afli în orice fel posibil.

Doi, dacă credea că a-i spune cuiva că este xenofob este o insultă, înseamnă că era oarecum conștientă că părerea ei nu era una tocmai corectă.

Trei, înseamnă că ea consideră că a argumenta o idee este echivalent în orice situație cu a face enunțuri și apoi a riposta cu injurii, probabil indiferent de subiect.

În al patrulea rînd, interesant este cum un termen ca xenofobia este considerat „limbaj de mahala”! Semn că orice este posibil pentru un om care ține neapărat să se facă de rîs în public, chiar și dacă este vorba de un public virtual!

Trăiască ignoranța! Și lipsa oricărei logici în gîndire! Și voința de a te face de rîs în orice împrejurare! Altfel despre ce aș mai scrie eu pe blog?!?

Sau mai bune ar fi educația și auto-dezvoltarea, pentru ca xenofobia să lase locul toleranței, iar gîndirea critică să îi oprească să se facă de rîs pe cei predispuși la a da cu bîta în baltă?!?

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria alegeri, cunoastere, Imbunatatire, limba română

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s