Teroriștii de lîngă noi

De o săptămînă stau în casă și doar Internetul mă mai leagă de lume. Așa că citesc fel de fel! Iar unele știri și comentarii mă scot din minți! Acum este rîndul bietului om mîncat de viu de viermi! Este inadmisibil! Nici lipsa banilor, nici condițiile, nici salariile, absolut nimic nu poate justifica așa ceva! Iar asistenta șefă a declarat că în fiecare vară se întîmplă la fel! Fie că iei camionul și intri în mulțime cu el, fie că lucrezi cu oameni pe care îi lași (la propriu) să moară cu zile într-un sistem organizat – nu ar trebui să te numești tot terorist?
Oricît aș încerca să empatizez cu oamenii care lucrează în spitale, nu reușesc să nu mă cutremur de lipsa de umanitate de care mulți dau dovadă. Cît am stat alături de mama mea în spital, am putut să-mi dau seama că nu au o muncă sau o viață ușoară, iar pentru a rezista evident că au nevoie să-și controleze emoțiile. Dar de la detașarea emoțională la lipsa de profesionalism și de umanitate este cale lungă …

Apoi citeam comentariile despre acest subiect ale unor români – nici nu știu cum să le zic – emigranți, expatriați, oportuniști – de fapt nici nu mai contează. Zicea cineva că a plecat de n ani din România și a așteptat în zadar ca aici lucrurile să se îmbunătățească. Păi cum mama naibii (scuzați limbajul) să se îmbunătățească ceva prin așteptare? Cum să te aștepți să se schimbe ceva în bine întorcînd capul și avînd pretenția ca alții să rezolve problemele?

 

Ce fel de oameni sîntem? Și nu mă refer la florile care au început firav să se înmulțească – formînd mici oaze de spirit civic și oameni competenți, ci la mlaștina adîncă în care este afundată marea majoritate a celor din jurul nostru – cei care încalcă legea și apoi se suie pe pușcării pentru a le striga gardienilor că-s hoți, cei care sînt capabili să omoare un om pentru un loc de parcare, cei care îi chinuie pe alții doar pentru că sînt mai mici sau  mai slabi, cei care fură milioane și apoi vor să pozeze în salvatorii săracilor și mulți, mulți alții care, fiecare la nivelul lui, încearcă să ia cît mai mult de la viață, fără a fi de acord să dea nimic la schimb.

Teroriști sînt toți cei care vor să ia mereu – fără să dea nimic în schimb, cei care contribuie în felul lor la înrăutățirea vieții celorlalți, care fac ca lumea să nu mai aibă valori, să nu mai aibă siguranță și încredere în viitor. Teroriștii nu sînt doar cei care ne iau viața, ci și cei care ne distrug bucuria de a trăi, ne otrăvesc mintea și spiritul, ne încalcă drepturile și ne provoacă debusolare.
Eu visez la o lume competentă. A ști să faci ceva și a fi bun la ceea ce faci te eliberează de angoase, de invidie, de răutate. Lipsa de valori de acum vine de la pierderea capacității și dorinței de a ne obține în mod onest traiul și de la graba de a ajunge în frunte prin orice mijloace. Iar graba și resentimentele ne transformă în teroriști – vizibili, ca cei dispuși să se sinucidă pentru a-i ucide pe cei care nu le dau ce își doresc, sau impliciți – cei care nu se manifestă în publicul larg, dar care nu mai au niciun fel de respect pentru binele și viața semenilor lor.
Aici am ajuns. La oameni neoameni. Cred că este timpul ca unii dintre noi să ne construim o arcă!
Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Imbunatatire, incompetenta, viata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s