Grindeanu are pretenția să fie comparat cu Cioloș!

Am aflat ieri despre decizia domnului prim-ministru de a desecretiza discuția din ședința de guvern în care a aprobat o OUG pe întuneric. Întuneric, la propriu! Cine citește modul în care se iau deciziile în guvernul Grindeanu (de fapt lipsa discuțiilor în guvern) – în ipoteza că discuțiile au fost consemnate corect în stenogramă – poate avea mari suspiciuni despre seriozitatea și competența celor din guvern. Vă invit să citiți dialogul halucinant și să vă gîndiți la adevărul celor spuse de cei implicați.

Acum se știe în mod public că nu au existat toate avizele necesare, se știe că CSM avea termen de a preda un aviz în ziua de după aprobarea și publicarea OUG, că discuțiile cu cei interesați au fost făcute doar de formă, după ce le-a fost stricată surpriza de a face totul pe ascuns. Deci două persoane au mințit (acum este publică dovada), iar prim ministrul a arătat că fie este un naiv incurabil (care crede orice, fără a cerceta), fie este incompetent, fie a primit consemnul că nu trebuie să se pună contra propunerilor anumitor miniștri din cabinetul pe care-l conduce. Ce a făcut prim-ministrul României în această situație  în care s-a ajuns azi? A decis abrogarea OUG (se pare că nici aici nu a reușit prea bine, că apar deja discuții despre o eventuală neconstituționalitate a unor prevederi din ordonanța de abrogare), dar nu a admis vreo greșeală în procedura de aprobare a OUG 13 sau în formularea conținutului acesteia – nici a lui, nici a altcuiva din guvern sau din funcționarii de la guvern.

Dar ceea ce m-a mirat și mai mult a fost decizia prim-ministrului (încă) al României de a desecretiza o parte a discuțiilor din ședința de guvern de anul trecut, în care guvernul Cioloș a aprobat o altă OUG (considerată infamă de leaderii PSD) prin care s-a modificat codul penal. Am citit și această stenogramă. Iată observațiile mele – de amator în domeniu:

  • aprobarea OUG era pe ordinea de zi a ședinței
  • prezentarea oportunității propunerii a fost detaliată
  • au existat discuții pro și contra, iar miniștrii, deși unii nu erau implicați direct în domeniul OUG, și-au prezentat deschis opiniile
  • au fost formulate îngrijorări despre folosirea OUG în actul de guvernare
  • impresia generală este de profesionalism – părerea mea, desigur (extrasul are 5 pagini, față de cele 6 pagini ale stenogramei integrale – dar nu este vorba doar de cantitate, ci mai ales de datele comunicate de cei care au luat parte la discuție și de pertinența punctelor de vedere exprimate)
  • ședința a avut loc în timpul zilei, iar ordonanța nu a apărut noaptea în MO.

Așa că o „altă întrebare” este ce l-a făcut pe grindeanu să desecretizeze cele două discuții din ședințele de guvern? Iată niște răspunsuri din categoria unor posibile adevăruri alternative, deși nu-mi vine în cap niciunul care să fie în favoarea lui:

  1. A vrut să-i arate lui Dragnea cu ce oameni lucrează în guvern.
  2. A vrut să-și justifice greșeala, deși nu și-a recunoscut-o niciodată, prin apelul la o experiență similară anterioară a unui alt guvern.
  3. Are pretenția să se compare cu premierul Cioloș.

Eu nu înțeleg – premierul nostru actual este extrem de naiv, este complet incompetent , este rău intenționat sau dimpotrivă –  a devenit cel mai mare pericol pentru PSD, distrugînd orice urmă de credibilitate a guvernării și a lui însuși?

Concluzia mea? Nu este nici suficient de deștept pentru a nu-și da singur peste picioare, nici prea competent pentru a face lucrurile bine (nici măcar lucrurile rele nu le face bine!), nici suficient de naiv pentru a nu-și fi dat seama că a greșit (comunicarea non-verbală este mai mult decît sugestivă). Cu o expresie uzuală, are capul prea mic pentru pălăria pe care o poartă. Sper doar să aibă un bun instinct de supraviețuire și să-și dea demisia de onoare, măcar în al 13-lea ceas!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria 2017, alta intrebare, Imbunatatire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s