Arhivele jurnalului

Între minus și plus

via Între minus și plus

Reclame

Scrie un comentariu

5 ianuarie 2019 · 2:08 PM

5 broscuțe

Mi-a plăcut:

„Cinci broscuțe stau pe un buștean. Patru dintre ele decid să sară în iaz. Cîte au rămas pe buștean? … Cinci. De ce? Pentru că există o diferență între a decide și a face!” (John C. Maxwell)

 

amphibian animal biotope blur

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Un comentariu

10 decembrie 2018 · 1:41 PM

Fericirea = bucurie continuă?

„Un om puternic şi sigur își digeră experienţele (fapte şi nerealizări deopotrivă), la fel cum digeră carnea, chiar şi atunci cînd are unele bucăți întregi de înghițit.” (Friedrich Wilhelm Nietzsche)

Ai cunoscut vreun om fericit? Ești fericit(ă)? Ți se pare că viața altora este mai fericită ca a ta?

Dar ce este fericirea? Mulți se mulțumesc cu a avea familie, copii și sănătate. Unii zic că a avea bani. Alți vor faimă, putere, poziție înaltă, reputație. Iar unii vor totul! Vor viața ideală. Vor o viață de poveste!

Pentru mine fericirea este să fac ce vreau, să fiu independentă, să iau decizii (uneori proaste, că nimeni nu este perdect, nu-i așa?), să refuz cenu îmi place, să răspund pentru alegerile mele și, mai ales, să simt că nu-mi trece viața fără folos, că am învățat ceva în atîția ani trăiți, că m-am schimbat în mai bine – în comparație cu mine însămi.

Continuă lectura

Scrie un comentariu

29 octombrie 2018 · 2:00 PM

Despre schimbare – de sus în jos sau de jos în sus?

„Cînd eram tînăr, mi-am propus să schimb lumea. Mi s-a părut foarte dificil să schimb lumea, așa că am încercat să schimb națiunea din care fac parte. Cînd mi-am dat seama că nu pot schimba naţiunea, am început să mă concentrez asupra orașului meu. Nu am putut schimba oraşul și, ca un om deja matur, am încercat să-i schimb pe cei din familia mea. Acum, ca un om bătrîn, îmi dau seama că, dacă aș fi început schimbarea cu mine însumi, aș fi putut avea un impact asupra familiei mele. Familia mea şi cu mine am fi putut avea un impact asupra orașului nostru. Impactul nostru comun ar fi putut schimba naţiunea şi așa, într-adevăr, împreună am fi putut schimba lumea.” (Anonim)

scutec

Scrie un comentariu

14 mai 2018 · 12:37 PM

Despre timp și pierderi

Există o mulțime de idei preconcepute despre folosirea timpului. Unii cred că a avea mereu ceva de făcut, a fi mereu ocupați, înseamnă a avea succes și a merita respectul celorlalți. Alții cred că a se grăbi tot timpul și a face mai multe lucruri în paralel este semnul unei capacități deosebite de muncă. Iar unii, și mai grav, cred că așteptarea este o soluție bună – mai multe generații i-au așteptat pe americani, copiii așteaptă să devină „mari”, unii credeau că „timpul trece, leafa merge” și tot așa!

Doar că nu este întotdeauna cazul!

Continuă lectura

Un comentariu

29 decembrie 2017 · 12:53 PM

Eu? Tu? El? Ea?

„Nu pot să nu mă gândesc unde ar fi fost România astăzi dacă nu i-ar fi fost exterminate elitele după instalarea comunismului. Dacă am fi avut anticorpii morali naturali, nu ne-am mai fi îmbolnăvit atât de uşor de minciună, de hoţie şi de prostie.” Florin Negruțiu

Pînă în 1989, citeam cam tot ce îmi cădea în mînă – doar că nu prea aveam acces la prea multe. La școală, istoria era o selecție de fapte sau interpretări care să servească unui scop și unor interese „de clasă”.

Acasă, ai mei se obișnuiseră să nu prea vorbească în fața noastră – a copiilor – despre subiecte care nu puteau fi discutate în public. Totuși nu reușeau să se abțină și comentau mereu despre viața lor la muncă – ei erau mereu printre cei care munceau pe rupte, iar alții erau cei care avansau, aveau salarii mari și primeau fel de fel de avantaje (posturi, case, prime etc.)

Continuă lectura

Scrie un comentariu

5 decembrie 2017 · 7:55 PM

Succes sau fericire?

„Succes înseamnă a face ceea ce vrei să faci, cînd vrei, unde vrei, cu cine vrei, cît vrei.” (Anthony Robbins)

Continuă lectura

Scrie un comentariu

14 noiembrie 2017 · 12:12 PM