Ai o întrebare? Eu te ascult!


Dacă te interesează vreun aspect legat de training, educaţie, lean, îmbunătăţire continuă sau despre altceva, şi crezi că eu pot avea un răspuns adecvat, pune-mi  o întrebare, iar eu voi încerca să-ţi răspund.

Va fi o plăcere pentru mine să primesc o întrebare, chiar dacă îmi va fi greu să găsesc un răspuns de care să fiu mulţumită.

Aştept deci orice întrebare!

Cu drag,
Cristina

11 răspunsuri la „Ai o întrebare? Eu te ascult!

  1. Raluca

    Buna, Cristina! Poate poti sa imi spui parerea ta din cele traite/auzite sau poate altcineva care citeste intrebarea mea imi poate spune cum ar fi mai bine sa ma orientez pentru alegerea facultatii de psihologie la id in conditia in care eu locuiesc in Sibiu. Am inteles ca Spiru Haret este o alegere nu tocmai buna. Puteti sa ma ajutati sa inteleg despre ce e vorba? Va multumesc!

    Apreciază

    • Bună, Raluca!
      Eu am fost la Universitatea din București, dar am o prietenă care a fost la Spiru Haret și a fost foarte mulțumită. Mai știu și că facultatea de la Cluj este foarte bună, dar nu mai sînt la curent cu locurile unde există studii de licență la distanță.
      Iar eu cred că în primul rînd contează dorința, entuziasmul și eforturile noastre de a învăța mai multe despre ceea ce ne place, pentru că orice facultate am alege oricum vor exista avantaje și dezavantaje pe parcurs.
      Nu știu motivul pentru care vrei să studiezi psihologia, dar dacă vrei să profesezi ca psiholog, poate ar fi util să afli ce profesori vei avea la disciplinele care te interesează cel mai mult. Mult succes îți doresc, orice decizie ai lua!

      Apreciază

  2. Buna ziua Cristina,

    avem o initiativa de creare de cursuri video online iar primul modul de cursuri, datorita practicei indelungate, este Lean manufacturing. Avem pana acum 6 cursuri (Introducere in Lean, 7+1 pierderi esentiale, OEE, SMED, 5S, Value Stream Mapping) iar in urmatoarea perioada avem planificate si alte unelte Lean manufacturing (Visual Management, Kanban, Total Productive Maintenance, Lean leadership, …).
    http://www.icourses.ro/cursuri/lean-manufacturing.html
    Ma intrebam cum am putea colabora pentru a face din conceptul Lean un mod natural de gandire, un concept atat de eficient dar, din pacate atat de putin cunoscut in tara.

    Echipa iCourses

    Apreciază

    • Orice este posibil, deși mi-este greu să discut cu „Echipa”. O cale ar fi ca „Echipa” să stabilească o colaborare cu Asociația Experților Lean din România, din care fac și eu parte. Alta ar fi fim cît mai mulți cei care ne ocupăm de astfel de inițiative. Sigur vom mai găsi și altele!

      Apreciază

  3. Mihai Mariana

    Ma refeream la cărțile scrise de un psihiatru american Irvin Yallom

    Apreciat de 1 persoană

  4. Mihai Mariana

    Buna ziua!
    As vrea sa va cer un sfat, data fiind experiența Dvs in studierea psihologiei.
    Eu am aproape 45 de ani, sunt absolventa a fac de drept din 1992 si profesez in acest domeniu de la absolvire.
    Pentru ca de multă vreme ma bate gindul de a studia psihologia, nu stiu ce varianta sa aleg pt studiu,dat fiind faptul ca ar trebui sa ma înscriu la ID.
    Am uitat sa va spun ca sunt din Bucuresti.
    Deci, între fac de psihologie a Univ Titu Maiorescu si Ecologică, Dvs pe care ati alege?
    Am verificat si părerile de pe forumuri ale studenților, dar as vrea părerea unui om care știe bine calitatea profesorilor.
    Intr- o alta ordine de idei, va felicit pentru cele scrise de Dvs pe blog! Cele citite M- au facut sa meditez la unele experiente si dorințe trăite si simțite de mine, asemănătoare cu cele relatate de Dvs . Oricum, fata de dorința Dvs de a deveni scriitoare, am avut senzatia, citindu- va , ca este o scriitura gen I Yallom…
    Va Multumesc anticipat pentru răspuns!
    As vrea sa va mai adresez întrebări , daca nu va deranjează!
    O zi buna!
    Mariana Mihai

    Apreciază

    • Multumesc pentru incredere si cuvintele frumoase!
      Nu as putea sa va dau vreun sfat, pentru ca eu am fost la Psihologie ID la Universitatea Bucuresti, dar stiam ca nu mai exista aceasta forma de invatamint acolo. Chiar daca nu am fost prea multumita de majoritatea celor care ne-au tinut cursuri, a fost o experienta interesanta, iar printre colegi se numara niste persoane pe care acum le apreciez din toata inima, pentru pasiunile si profesionalismul lor.
      Tot fostii studenti de la fiecare facultate va pot da referinte despre cei de acolo. Eu am cunoscut niste oameni de la Universitatea Ecologica, care mi-au plăcut, deci sint subiectiva in ceea ce-i priveste. Nu am avut ocazia sa cunosc pe cineva de la Titu Maiorescu, dar peste tot exista și oameni buni, si unii cu care interactionam mai greu.
      Astept intrebari cu mare placere – daca stiu sa raspund, voi raspunde negresit.
      Dar am o intrebare si eu, pentru ca trebuie sa-mi recunosc ignoranta: ce inseamna „scriitura gen I Yallom”? Multumesc mult! Cristina

      Apreciază

  5. Ancuta Spataru

    Buna Cristina,
    Am gasit blogul tau cautand informatii despre cursuri de Lean in Romania si mi-a placut foarte mult, m-am trezit citind, zambind si dand din cap aprobator. De fapt, pe mine ma intereseaza un curs de MTM (Methods Time Management). Tu sustii astfel de cursuri, sau cunosti pe cineva care organizeaza cursul acesta in Romania?
    Daca poti sa ma ajuti cu asemenea informatii, ti-as fi recunoscatoare.

    Apreciază

    • Ma bucur cind cineva citeste ce scriu – multumesc mult!
      In ceea ce priveste cursurile de Lean, in cursul deschis de initiere exista o mica parte referitoare la metodele utile pentru culegerea de informatii despre procese, in care abordez WS si MTM, fara a intra insa in foarte multe detalii.
      In cursurile in-house, de obicei abordez tematicile solicitate de client, dar trebuie sa recunosc ca nu mi s-a cerut inca MTM.
      Nu am auzit pe piata despre un astfel de curs specializat, asa ca nu stiu ce informatii sa-ti furnizez, imi pare rau!
      Daca ai alte intrebari, poate la ele ma voi pricepe mai bine sa-ti dau un raspuns util. Oricum, mai multe despre lean scriu pe http://www.leanblog.ro/wp.
      Numai bine,
      Cristina

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.